De omgeving

ONTDEK RENSWOUDE

Geniet van de intieme dorpse sfeer en de rustieke plekjes

KASTEEL RENSWOUDE

Aan de zuidoostkant van de bebouwde kom van Renswoude ligt het imposante Kasteel Renswoude. Het kasteel heeft een apart ontwerp, wat Renswoude een dubbele uitstraling geeft. De witgepleisterde achterkant geeft het gebouw een echte buitenplaats-uitstraling, terwijl de voorkant met zijn torens meer doet denken aan een kasteel.

GREBBELINIE

In het Grebbelinie Bezoekerscentrum duik je in de geschiedenis van één van de grote waterlinies van Nederland: de Grebbelinie. Deze slinger van forten en liniedijken tussen Rhenen en Spakenburg beschermde ons land meer dan tweehonderd jaar.

FIETSEN OP DE HEUVELRUG

Kom opladen op de heuvelrug - dé fietsregio waar je energie van krijgt. Het mooie aan fietsen op de Utrechtse Heuvelrug is de enorme diversiteit.

ONTDEK ALLE MUSEA OP DE HEUVELRUG

Veel van de historische locaties zijn nu ingericht als museum, of zijn een tijdelijk thuis voor tentoonstellingen en exposities.

SHOPPEN OP DE HEUVELRUG

Wil je gezellig winkelen dan zijn Veenendaal, Amersfoort, Zeist en Soest winkelgebieden bij uitstek. Ben je op zoek naar speciaalzaakjes, antiek en brocante? Bezoek dan zeker ook de kleinere authentieke dorpjes op de Heuvelrug, zoals Woudenberg en Leersum. Ook in Baarn en Driebergen vind je karakteristieke winkels, galerieën en terrassen. En shoppen met slecht weer? Dat kan perfect in Veenendaal, waar je in het centrum twee grote overdekte winkelcentra vindt.

DE GOUDSBERG, MIDDELPUNT VAN NEDERLAND.

In het geografische hart van Nederland, rondom de Lunterse Goudsberg, ligt een gebied met uitzonderlijke natuurlijke, cultuurhistorische en geologische kwaliteiten.

MUSEA IN BARNEVELD

De gemeente Barneveld telt verschillende musea. Zo vind u er onderandere het Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum in Terschuur. Of wat dacht u van het Pluimveemuseum in Barneveld. In elk van de musea is er aandacht voor kinderen en is het een belevenis om naar toe te gaan.